سنکوپ را بیشتر بشناسیم

2 امرداد 1402
متخصص قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: از دست دادن ناگهانی و موقتی هوشیاری را غش کردن یا سنکوپ می‌گویند که می‌تواند ناشی از استرس، گرمازدگی، فشار عاطفی و ... باشد.

دکتر محمدرضا پوربهی در مصاحبه با روابط عمومی مرکز آموزشی درمانی قلب بوشهر افزود: در این حالت اکسیژن‌رسانی به مغز کاهش پیدا کرده، این عارضه تنها در چند ثانیه طول کشیده و پس‌ازآن دوباره هوشیاری فرد بر می‌گردد.
وی خاطرنشان کرد: غش کردن متفاوت از تشنج بوده و بیمار فقط دچار بیهوشی موقت می‌شوداما پرش و تکانه‌های شدید بدن را ندارد.
عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر درباره علائم و نشانه‌های سنکوپ بیان داشت: مهم‌ترین نشانه آن از دست رفتن هوشیاری بوده ولی ممکن است بیمار قبل از سنکوپ علائم دیگری همچون سرگیجه، سبکی سر، حالت تهوع، تغییرات بینایی، احساس ضعف، تغییر ریتم قلب، افت فشارخون و تعریق را تجربه کند.
متخصص قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: در حین سنکوپ علائمی همچون از دست دادن تعادل، سقوط ناگهانی، کاهش ضربان قلب، نبض ضعیف و صورتی‌رنگ پریده در فرد مشاهده می‌شود که چنانچه این حالت بیهوشی بیش از چند دقیقه شود احتمال بروز تشنج یا حمله عصبی وجود دارد و در مواردی به سکته مغزی منجر می‌شود.
دکتر پوربهی در رابطه با انواع سنکوپ و علل این حالت‌ها بیان کرد: نوعی از آن سنکوپ عصبی است که می‌تواند به دنبال عوامل مختلفی همچون استرس یا ناراحتی‌های عاطفی باشد.
وی در مورد علل دیگر این عارضه چنین گفت: سنکوپ می‌تواند به دلیل گرمازدگی، تغییر وضعیت ناگهانی از حالت درازکش یا نشسته به حالت ایستاده و ... به وجود آید. علل نامبرده منجر به افت ناگهانی ضربان قلب و فشارخون می‌شود و فرد غش می‌کند.
متخصص قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی بوشهر ادامه داد: سنکوپ قلبی نوع دیگری از این حالت است که در بیماران قلبی اتفاق می‌افتد که طی آن خون‌رسانی به اندام‌ها کاهش پیدا کرده و منجر به این حالت می‌شود. نوع دیگری از آن سندرم سینوس کاروتید است که این حالت در اثر فشار بر روی شریان کاروتید در ناحیه گردن به وجود می‌آید، خون‌رسانی به مغز کاهش‌یافته و منجر به سنکوپ می‌شود.
عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: نوع دیگری از سنکوپ ممکن است به دنبال مصرف داروهای خاص همچون داروهای آلرژی، فشارخون، اضطراب و افسردگی ایجاد شود و همچنین سنکوپ وضعیتی که به دنبال برخاستن سریع اتفاق می‌افتد و سنکوپ موقعیتی که به دنبال عواملی همچون زور زدن هنگام دفع مدفوع، سرفه و عطسه شدید و ... روی می‌دهد.
دکتر پوربهی در مورد انتقال بیمار پس از غش به مراکز درمانی گفت: به‌طور معمول غش نیاز به درمان خاصی ندارد ولی بااین‌حال در مواردی که فرد دچار بیهوشی طولانی شده، باردار یا دیابتی بوده، تشنج کند، سن بالای 50 سال داشته باشد، کنترل مثانه را از دست داده، احساس سنگینی روی قفسه سینه داشته باشد، اختلال گفتاری، بینایی یا تداوم گیجی داشته باشد باید به مراکز درمانی انتقال داده شود.
وی در مورد روش‌های تشخیص و درمان این حالت گفت: این بیماری با توجه به علت آن موردبررسی و درمان مناسب با آن قرار می‌گیرد.


انتهای پیام/ م.م4090

آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید

کلمات کلیدی:
سنکوپ     دکتر.محمد.رضا.پوربهی     بیمارستان.قلب.بوشهر    

تاریخ بروز رسانی:   4 امرداد 1402

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >