دکتر محمدرضا پوربهی در گفتگو با روابط عمومی بیمارستان قلب بوشهر گفت: قلب داراي سيستم الكتريكي ويژه اي است با تولید امواج ضربان قلب و كنترل آن را بر عهده دارد.
دکتر پوربهی با اشاره به حفظ عملکرد قلب توسط این امواج الکتریکی افزود: چنانچه در عملکرد طبیعی قلب اختلالی ایجاد شود که باعث کندی شدید ضربان قلب و اختلال در سيستم هدايتي آن شود برای حفظ جان بیمار از دستگاه ضربان ساز موقت یا دائم استفاده میشود.
عضور هیئت علمی آموزشی بیماری های قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی بوشهر ادامه داد: ضربان ساز مصنوعی دو وظیفه ضربان سازی و حس کردن را دارد و در زمانی که اختلالی وجود دارد شروع به تولید ضربان کرده و هنگامی که عملکرد طبیعی قلب را تشخیص میدهد هیچگونه ضربانی تولید نمی کند.
دکتر پوربهی عنوان داشت: دستگاه ضربان ساز انواع مختلفی دارد که با توجه به شرایط بیمار در حفره های قلب جایگذاری میشود و با پیشرفت حاصل شده امروزه این ضربان ساز ها بدون بی هوشی و با برشی کوچک در ناحیه ...... تعبیه میشود .
متخصص قلب و عروق بیمارستان قلب بوشهر در مورد آموزش های لازم پس از تعبیه دستگاه ضربان ساز در بدن بیمار چنین گفت: تا دو هفته بعد از تعبيه پيس ميكر(ضربان ساز ) از باز كردن و كشش دستي كه در آن پيس ميكر كار گذاشته شده است، اجتناب شود و از فشار مستقيم روي پيس ميكر مانند خوابيدن، فشار دادن، ورزشكردن و حمل اجسام سنگين خودداري شود.
دکتر پوربهی ادامه داد: محل جراحي باید تميز و خشك نگهداري شود و بیمار پس از ترخيص از بيمارستان می تواند حمام کند اما به قسمتي كه بخيه دارد آب نرسد و آن محل شستشو داده نشود.
وی افزود: بخيه ناحيه جراحي10 روز بعد از تعبيه دستگاه توسط پزشك معالج كشيده میشود و در صورت بروز علائم نظير درد، تورم، قرمزي، ترشح باید فوراً با پزشک تماس گرفته شود.
فلوشیپ قلب و عروق در بیمارستان قلب بوشهر درباره مصرف داروهای تجویزی نیز چنین گفت: نحوه مصرف داروهای تجویز شده پس از ترخیص به بیمار توضیح داده میشود و رژیم غذایی کم نمک و کم چرب و کم حجم توصیه میشود .
وی با اشاره به صدور و ارائه كارت شناسایی ضربان ساز كه مشخصات فردي بيمار در آن درج گرديده تصریح کرد: برای محافظت از بیمار و باتری دستگاه توصیه های پزشکی ارئه می شود که رعایت ان ها ضروری است.
مراجعه دوره ای و آنالیز دستگاه در بیمارستان قلب در بخش آنژیوگرافی انجام میشود
متخصص قلب و عروق مرکز آموزشی درمانی قلب بوشهر گفت: با توجه به نبود کلینیک تخصصی دستگاه ضربان ساز در استان، معاینات دوره ای و آنالیز دستگاه بطور مرتب و بر اساس برنامه زمان بندی شده در بخش آنژیو گرافی مرکز آموزشی درمانی قلب بوشهر انجام می شود.
دکتر پوربهی خاطر نشان کرد: تجهیزات پزشکی بی خطر برای بیمارانی که دستگاه ضربان ساز دارند شامل دستگاه سی تی اسکن، ابزارهای دندانپزشكي، دستگاه هاي ماموگرافي و عكس برداري(C.X.Ray) است.
انتهای پیام/ م.م-4090
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید